afbeelding van admin

Volgende activiteit: Forellenvangst+BBQ op zaterdag 26 augustus 2017 !!!

Aantal dagen tot deze ledenavond/activiteit: 31.

Het is al een tijdje geleden, maar op vraag van onze leden organiseren wij op zaterdag 26 augustus opnieuw een forellenvangst. De forellenvangst is zo aan z’n twaalfde editie toe.

Na het vissen organiseren wij naar gewoonte een lekkere barbecue, met vier stukken vlees, verse groentjes, rijst en patatjes. Wie wil kan ook een papillot van zelf-gevangen forel en verse groentjes op de barbecue plaatsen. Uiteraard starten wij eerst met een aperitief. Sangria gemaakt door onze ondervoorzitter Glenn.

De kostprijs is :

• Vissen + BBQ voor leden (ook voor echtgenote en kinderen van lid) : 25 euro
• Enkel BBQ voor leden (echtgenote en kinderen van lid) : 15 euro
• Kinderen onder de 12 jaar : 10 euro
• Niet-leden betalen een supplement van 10 euro boven op de voorgaande prijzen. Hiermee worden ze meteen ook lid tot het einde van het jaar.

 

Inschrijven kan tot 12 augustus!! Dit kan door het storten op rekening van Skalaar Torhout BE30-4738-0707-4111 met vermelding "forellenvangst"

 

 

Praktisch:
We huren in clubverband de forellenput af van Hengelclub West Hooglede, achter het sportterrein van Hooglede. (oude rozebekestraat, ingang naast akkerstraat 36)

Om 13 uur wordt er dan gestart met vissen.

Visgerief kan je eventueel daar ter plaatse huren of je kan allicht hulp krijgen van andere leden.

afbeelding van admin

Dank u !!!

Via deze weg wensen wij alle personen te bedanken die meegeholpen hebben aan de ruilbeurs 2017.

Dankzij jullie is de ruilbeurs ondanks het hele warme weer toch maar opnieuw een succes geworden. BEDANKT !!

Verder rest er ons nog jullie een prettige en deugddoende vakantie toe te wensen.
ps. Vergeet onze forellenvangst niet in augustus!!

afbeelding van admin

Voorbije activiteit: 25 juni 2017: Voedselvangtocht

Aantal dagen geleden : 31.

DEZE ACTIVITEIT WERD AFGELAST! OMWILLE VAN HET WEER DE LAATSTE WEKEN IS MOMENTEEL GEEN OF TE WEINIG LEVEND VOER TE VINDEN!!

Naar aanleiding van de voordracht “Wat vangen we in de sloot” van Georges Deroeck (nu vrijdag!!) leek het mij een goed idee om onze voedselvangtocht nog eens terug van onder het stof te halen en de daad bij het woord te voegen.

We hebben dit vroeger een paar keer gedaan en het was voor de mensen die er toen bij waren altijd een leuke activiteit. Dus wil je het weer eens beleven, of is het je eerste keer en wil je erbij zijn…

Dan is zondagmorgen 25 juni de dag dat je eens niet te lang in je bed mag blijven liggen en je ochtendhumeur best thuis laat! Want dan gaan we allen samen op pad om lekkernijtjes te scheppen voor onze visjes.

We zullen verzamelen op de parking van het zwembad om 9 uur stipt, waarna we met enkele auto’s op zoek gaan naar de geschikte locatie om deze voedseldieren te vangen. Wat brengen we mee; een stel laarzen of hoog schoeisel, een schepnet met lange steel en hele fijne mazen (watervlooien), emmers met een deksel en zeker niet te vergeten ons goed humeur.

Opgelet deze activiteit gaat niet door bij hevig regenweer. Dus laat ons hopen op een mooie zonnige dag en een goede vangst. Zodat we onze visjes eens extra goed kunnen verwennen.

Markeer deze datum dus alvast op je kalender! Vele groeten en tot dan…

 

afbeelding van admin

Voorbije ledenavond: 23 juni 2017: Wat vangen we in de sloot - Georges de Roeck

Aantal dagen geleden : 33.

In de handel wordt er een groot gamma van droog- en diepvriesvoer voor onze aquariumvissen aangeboden. Onze vissen zijn hierop goed te houden. Maar voor de betere groei, de conditie, mooiere kleuren en de kweek is het toedienen van levend voer een must.

Enkele nadelen van voerscheppen zijn: dat we zelf tijd moeten maken om levend voedsel te gaan scheppen, wat we gevangen hebben moeten sorteren en dat er ook enig risico in zit om door toediening van levend voer, ook ziektes in ons aquarium mee te brengen.

Wat we kunnen vangen en op wat we moeten letten komt Georges De Roeck, voorzitter van de Mechelse Aquarium Klub ons uitleggen met zijn voordracht: "Wat vang ik in de sloot"?

Inhoud syndiceren