Skalaar Torhout vzw

afbeelding van admin

Op 16/10/1949 werd de vzw Skalaar Torhout opgericht. Daarmee mag de vereniging zich tot één van de oudste aquarium-, terrarium- en vijververenigingen van België rekenen.
Skalaar Torhout heeft echter nooit stil blijven staan. Een combinatie van jonge ideeën, oude en nieuwe technieken en de vele, vele jaren ervaring maken van de vereniging een dynamische en bloeiende vereniging.
Zowel de beginner als de doorgewinterde liefhebber vindt er bij ons z'n thuis. Zit je met een probleem? Samen vinden we zeker wel een oplossing.

Ieder lid krijgt 10x in een jaar een heel interessant ledenblad en is ook altijd welkom op de maandelijkse ledenavond. Daarnaast worden er het jaar rond allerlei activiteiten georganiseerd waar individueel of in groep aan deelgenomen kan worden. De vereniging beschikt ook over een héél uitgebreide bibliotheek met boeken en beeldmateriaal en natuurlijk ook een moderne website waar telkens alle informatie terug te vinden is.
Sinds een tweetal jaar is er nu ook een jeugdwerking waar specifiek naar de kinderen toe gewerkt wordt om hen te begeleiden en wegwijs te maken in hun hobby.